Janssons Blogg

Janssons Blogg

Bloggen om ditt & datt

Matte med gul labrador av typen "jaktlabrador" lever sina liv på en fjälltopp ;) där trivs vi bland fjällbjörkar & myrar och alla fjälltoppar ..

Jaktträningsdag

BlogginläggPosted by Susanne Jansson Tue, January 22, 2013 19:16:37

Söndagen ägnades åt jaktträning för glatta livet, matte & A for över till Norgelandet och tränade med Evy & Runner.
Till vår glädje BARMARK :) roligt och peppande!! blev dirigeringar och markeringar, lite klurigt eftersom en del av marken var ett hygge..
Hundarna fick verkligen jobba på, hur kul som helst! vi hoppas såklart vi kan träna igen på samma ställe, men risken för snö är ju rätt stor den här årstiden ;)


  • Comments(0)//blogg.sussan.se/#post7

Norgeresa..

DecemberPosted by Susanne Jansson Sat, January 19, 2013 19:07:12

Inom 10 mils radie kan manverkligen uppleva skiftande natur OCH väderlek. Matte tog Axel med sig & körde ner till Narvik för å byta en julklapp, från rätt ok väder men hala vägar, till snöyra några mill norrut och riktig vinterväg .. för att några mil senare spricka upp igen men vägen blev helt isig!
Nere på E-6 före Rombakksbron INGEN snö och noll grader, för att närmare Narvik bli lite vitt igen smiley snacka ombytligt!

Fyra mil norr om Abisko, vi passerar tullen..
ca tre mil till och det ser ut så här smiley
Vi vänder kosan hem igen efter stadsturen och 20 minuters bilkörning upp på fjället igen är det så här smiley

  • Comments(0)//blogg.sussan.se/#post6

GOD JUL!

DecemberPosted by Susanne Jansson Sun, December 23, 2012 09:53:28

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
önskar vi er alla här från fjällkanten  • Comments(1)//blogg.sussan.se/#post5

Helgmys!

DecemberPosted by Susanne Jansson Sat, December 08, 2012 08:32:32

Mörkt mörkare mörkast, så kan man väl sammanfatta den här tiden på nordpolen! vi gäspar ikapp! smileyegentligen borde vi som bor häruppe få jobba mindre den här tiden, hade varit rättvist! *hehe* okej då lite dagsljus ser vi ju vid lunchtid smileymen den som väntar på nåt gott, väntar alltid för länge, solen försvann ooops! pannlampa på!! solen kommer åter i slutet av januari här i Abiskoby, är man snabb då ser man den vid Lapporten, men man får va snabb!! smileynåjja i väntan på solen så spanar vi väl för tusan efter Tomten då, dricker glögg & äter chokladpraliner, fikar och har oss!

  • Comments(0)//blogg.sussan.se/#post4

Stadsbesök

NovemberPosted by Susanne Jansson Sat, November 24, 2012 19:40:22

Kirunabesök idag!
Prommis med 9 doggisar, lite träning, FIKA hemma hos Carina, shopping smiley
Tack Carina, Margareta & Hjördis för en jättetrevlig dag!
OCH Carina för supergott fika, äppelpaj med vaniljsås!!

  • Comments(0)//blogg.sussan.se/#post3

Sköna söndag!

NovemberPosted by Susanne Jansson Sun, November 18, 2012 14:33:00


  • Comments(0)//blogg.sussan.se/#post2

Mjelljokk

NovemberPosted by Susanne Jansson Sat, November 17, 2012 19:30:48

Först blev det en liten prommis, sen blev det korvgrillning med FIKA & sist träning. Från 11.00 - 14.30 så blev en riktig friluftsdag så här en vanlig lördag smiley det blev Axel & Lisa som fick träna, en liten "jaktstig" där det pangades och doggsen skickades ut på sök åt olika håll & kanter. Lattjolajbans sa dom & apporterade glatt smiley vi har ju kommit till tiden när vi inte ser solen, den minglar runt under horisonten på denna breddgrad nu fram till slutet av januari, så det är härligt att vara ute dom ljusa timmarna!! Tack Mämmi-family för en bra dag!

  • Comments(1)//blogg.sussan.se/#post1

Blogga blogga blogga

NovemberPosted by Susanne Jansson Sat, November 17, 2012 10:00:01

Good morning! nu ska vi BLOGGA smiley tjåååår säger ni kanske, det kommer ändå inte att bli så ofta, näää kanske inte, men det är inte mattens fel, det är facebookens fel *hehe* för där är vi också! vi är överallt, hela tiden smiley AMEN!

Idag står skogspromenad, lite träning & korvgrillining på schemat, nice! Hjördis & goldenbrudarna kommer från Kirunastaden med ved i bagaget, vi står för falukorven smiley så nu packar vi ryggan med kaffe, fika, varma kläder, dummies & annat & drar iväg till Mjelljokk! Hörs dåddå!

  • Comments(0)//blogg.sussan.se/#post0